Bloemrijke tuin met verhard kiezelpad

stadstuin

Ik kreeg de opdracht een bloemrijke tuin te creëren, zonder gazon. Ook moest de tuin een verhard pad hebben, omdat de bewoner slecht te been is en met een looprekje graag in de tuin zou kunnen wandelen.

Ik koos voor een pad in kiezel, gemengd met epoxy. Hierdoor worden de kiezels aan elkaar ‘gekleefd’, waardoor ze niet verschuiven als je er over stapt of over rijdt, en het is ook waterdoorlatend. Het pad sluit mooi aan bij het terras zonder enig niveauverschil, dit om de tuin makkelijk toegankelijk te maken met looprek of rolstoel. Een mooi kronkelend pad met corstenstale afboording, maakt de tuin speels en mooi.

Bij de plantkeuze moest ik rekening houden met een gronddiepte van slechts 30 cm, omdat er onder de tuin een ondergrondse garage gelegen is. Voor de grotere planten koos ik daarom plantenbakken, zodat de wortels de nodige ruimte hebben.

In het midden van de tuin zette ik, als eye-catcher, een grote ronde cortenstalen plantenbak. Ik werkte op vraag van de klant met bloemen in blauwe, paarse, witte en roze tinten, die op verschillende maanden in bloei komen, zodat er in ieder seizoen wel een kleurtje te bespeuren is.

Een rustbank achteraan in de tuin, laat je je tuin bewonderen vanuit een ander oogpunt.